Zo zorg je ervoor dat je je iPhone optimaal beschermt

Apple Center

Een nieuwe iPhone voelt toch altijd een beetje alsof je een kind hebt gekregen. Je wilt het allerbeste voor je nieuwe toestel. Natuurlijk neem je niet het risico dat deze al binnen een paar dagen kapot is. En je wil natuurlijk graag de maximale oplaadcapaciteit behouden. Daarnaast loop je ook nog het risico dat je nieuwe toestel gestolen wordt. Hoe voorkom je deze situaties?

Een (extreem) hoesje

Ken je dat filmpje van die jongen die net de nieuwe iPhone heeft, en deze meteen op de grond laat vallen? Die heeft ongetwijfeld flink gebaald. Maar jou overkomt dat natuurlijk niet. Jij zorgt ervoor dat je iPhone vanaf moment één goed beschermd is. Dat doe je onder meer met een iPhone 16 hoesje. Bij een nieuwe iPhone is het altijd moeilijk om een goed hoesje te vinden, maar dit jaar hebben een aantal winkels al hele goede hoesjes in het assortiment.

Wil je je iPhone echt optimaal beschermen, kijk dan eens naar zogenoemde ‘rugged cases’. Die hebben veel gewicht en beschermen je iPhone van alle kanten. Of je dat mooi vindt, is een tweede, maar je voorkomt er wel mee dat je toestel kapot valt.

Je iPhone beter opladen

Elk jaar opnieuw horen we veel klachten over de oplaadcapaciteit van de iPhone. Vooral na pakweg een half jaar, zie je dat de percentages van de ontwerpcapaciteit naar beneden gaan. Een batterij kun je beter niet helemaal opladen, en ook niet helemaal leeg laten lopen. Een laadpercentage van ongeveer 50% is ideaal, volgens Apple zelf.

Zorg ervoor dat je je iPhone altijd tussendoor oplaadt. Doe je dat niet, dan kan er een chemisch proces ontstaan waardoor je de batterij niet meer kunt opladen. Zonde! Met een MagSafe powerbank kun je trouwens altijd en overal opladen. Je hebt geen reden om je iPhone leeg te laten lopen.

Laat Zoek Mijn iPhone lekker aan staan

Standaard is je iPhone uitgerust met Zoek Mijn iPhone. Een perfecte manier om je telefoon te beschermen. Je kunt hiermee live volgen waar je iPhone zich bevindt. Ideaal als je je toestel hebt verloren, of als deze door dieven gestolen is. Je kunt hiermee ook je toestel op afstand blokkeren en een activeringsslot instellen. Degene die je telefoon in handen heeft, moet dan een Apple ID en een wachtwoord gebruiken om bepaalde handelingen uit te kunnen voeren.

Maak je niet druk dat iemand je iPhone kan wissen of opnieuw kan installeren. Met de functie Zoek mijn iPhone verhinder je dat iemand er met jouw telefoon vandoor kan gaan. Ruwweg gezegd maakt deze functie je iPhone compleet waardeloos. Het is dus een goed idee om deze aan te laten staan.

Laatste artikelen in: Blog